Smažený květák a brokolice
Suroviny: 1 menší květák, 1 brokolice, 6 vajec, strouhanka, hladká mouka, sůl, olej, špetka kmínu
Postup:
1. Květák a brokolici umyjeme a zbavíme listů. Dále je rozdělíme na menší růžičky.
2. Vložíme do studené vody, kterou osolíme a přidáme kmín. Necháme projít varem, po 1 minutě scedíme.
3. Mezitím než nám květák a brokolice vychladne, připravíme tři talíře, a to s moukou, rozmíchanými a osolenými vajíčky a strouhankou.
4. Na plotnu dáme pánev s olejem.
5. Vše obalíme postupně v již zmíněném trojobalu a vkládáme do rozžhaveného oleje, kde květák a brokolici obracíme, aby růžičky byly do zlatova ze všech stran.
6. Odkládáme na talíř vyložený savým ubrouskem.
7. Podáváme s vařeným bramborem a tatarskou omáčkou.
Postup:
1. Květák a brokolici umyjeme a zbavíme listů. Dále je rozdělíme na menší růžičky.
2. Vložíme do studené vody, kterou osolíme a přidáme kmín. Necháme projít varem, po 1 minutě scedíme.
3. Mezitím než nám květák a brokolice vychladne, připravíme tři talíře, a to s moukou, rozmíchanými a osolenými vajíčky a strouhankou.
4. Na plotnu dáme pánev s olejem.
5. Vše obalíme postupně v již zmíněném trojobalu a vkládáme do rozžhaveného oleje, kde květák a brokolici obracíme, aby růžičky byly do zlatova ze všech stran.
6. Odkládáme na talíř vyložený savým ubrouskem.
7. Podáváme s vařeným bramborem a tatarskou omáčkou.
Štítky
zeleninové pokrmy
Komentáře
Žádné komentáře :