Smažený květák a brokolice

Suroviny: 1 menší květák, 1 brokolice, 6 vajec, strouhanka, hladká mouka, sůl, olej, špetka kmínu

Postup:  
1. Květák a brokolici umyjeme a zbavíme listů. Dále je rozdělíme na menší růžičky.
2. Vložíme do studené vody, kterou osolíme a přidáme kmín. Necháme projít varem, po 1 minutě scedíme. 
3. Mezitím než nám květák a brokolice vychladne, připravíme tři talíře, a to s moukou, rozmíchanými a osolenými vajíčky a strouhankou. 
4. Na plotnu dáme pánev s olejem. 
5. Vše obalíme postupně v již zmíněném trojobalu a vkládáme do rozžhaveného oleje, kde květák a brokolici obracíme, aby růžičky byly do zlatova ze všech stran. 
6. Odkládáme na talíř vyložený savým ubrouskem.
7. Podáváme s vařeným bramborem a tatarskou omáčkou.
Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]