Kapustové karbanátky
Suroviny: 350 g kapusty (1 menší kus), 2 vejce, 100 g anglické slaniny, 1 cibule, 3 stroužky česneku, pepř, sůl, 120 g strouhanky, 2 lžíce olivovového oleje
Postup:
1. Kapustu zbavíme zvadlých listů, rozebereme, vyřízneme tvrdé středy a nasekáme.
2. Povaříme ji ve slané vodě do poloměkka asi 3-5 minut.
3. Pak ji slijeme, necháme okapat a po ochladnutí ještě zbylou vodu vymačkáme.
4. Vložíme do mísy a přidáme vejce, velmi jemně nasekanou cibuli, nastrouhaný česnek a nadrobno nakrájenou slaninu.
5. Osolíme a opepříme podle chuti. Pokud se hmota drolí, zahustíme strouhankou.
6. Utvoříme placičky, které obalíme v proseté strouhance.
7. Na plech položíme pečící papír a na něj klademe jednotlivé karbanátky. Lehce pokapeme olivovým olejem.
8. Pečeme v rozehřáté troubě 15 minut, pak je obrátíme a pečeme dalších 10 miut..
9. Podáváme s vařenými brambory.
Štítky
zeleninové pokrmy
Komentáře
Žádné komentáře :