Vepřová panenka v medové marinádě


Suroviny: 500 g vepřové panenky (plátky), medová marináda s česnekem a chilli: 1 dl oleje, 1 dl medu, 4 stroužky česneku,1 lžička sekaných čerstvých chilli papriček, 1 lžíce mleté sladké papriky, 4 lžíce sojové omáčky, sůl
Postup:
1. Vepřovou panenku zbavíme šlach a tuku, nakrájíme na plátky, z jedné strany zlehka naklepeme.
2. Nakrájené chilli papričky, mletou sladkou papriku, česnek, sůl, med, olej a sojovou omáčku rozmixujeme a hotovou směsí potíráme plátky masa z obou stran a opět necháme uležet.
3. Rošt grilu potřeme slaninou, aby se maso nepřipékalo. Naložené plátky vepřové panenky grilujeme zprudka z každé strany 2 až 3 minuty tak, aby zůstalo šťavnaté.
4. Když si na kraji grilu předehřejeme mísu, maso vydrží déle teplé i za chladnějších večerů.
Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]