Kotlety pečené se zelím a s klobásou
Suroviny: 4 kotlety po 150 g, sůl, 1 lžička drceného pepře, 1 lžička hořčice, hladká mouka, 2 lžíce sádla, 400 g kysaného zelí, 1 cibule, 200 g klobásy, směs bylinek (bazalka, libeček, tymián), 150 ml vody
Postup:
1. Kotlety na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a obalíme v mouce.
2. Opečeme je na sádle z obou stran a vyjmeme z pánve.
3. Výpek z masa dáme do pekáče, na něj rozložíme proprané zelí, nahrubo nakrájenou cibuli a podélně pokrájenou klobásu. Posypeme směsí bylinek a zalijeme vodou.
4. Na zelí položíme opečené kotlety, vložíme do rozehřáté trouby a zvolna nezakryté pečeme cca 20 minut.
Štítky
vepřové maso
Komentáře
Žádné komentáře :