Vdolky


Suroviny: 200 ml vlažného mléka, 1 vejce, 60 g rozpuštěného másla, 500 g polohrubé mouky, 1 lžička soli, 65 g cukru, citronová kůra z 1 citronu, 20 g droždí, olej na smažení

Postup:
1. Máslo utřeme do pěny, přidáme sůl, vejce, strouhanou kůru, cukr a třeme 15-20 minut.
2. Potom přidáme z droždí připravený vykynutý kvásek, vlažné mléko a prosátou mouku.
3. Vypracujeme těsto a necháme vykynout, pak vyválíme plát silný cca 1,5 cm.
4. Sklenicí vykrajujeme kolečka - vdolky, které pokládáme na moukou posypanou pracovní plochu a necháme znova nakynout.
5. Do nakynutých uděláme jamku a touto stranou klademe do rozpáleného oleje, pak obrátíme a smažíme pěkně do zlatova.
6. Usmažené vdolky sypeme moučkovým cukrem, do důlku dáme marmeládku nebo trnky, sypeme tvarohem, můžeme dozdobit také šlehačkou. Lze podávat i za studena.
Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]