Pečené kuře s hořčicí
Suroviny: 8 kuřecích stehýnek, 4 lžíce rozpuštěného másla, 4 lžíce dijonské hořčice, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce cukru, 1 lžička papriky, sůl, pepř, 1 lžíce olivového oleje
Postup:
1. Do zapékací mísy vylité olejem naklademe stehýnka.
2. V míse smícháme hořčici, máslo, citrónovou šťávu, cukr, papriku, podle chuti sůl a pepř.
3. Polovinu směsi naneseme na horní část stehýnek a zapékáme v troubě 15 minut při 200oC.
4. Pak vyjemme zapékací mísu z trouby, kuřata obrátíme a potřeme je zbývající částí směsi. Pečeme dalších 15 minut.
5. Vhodná příloha jsou vařené brambory.
Postup:
1. Do zapékací mísy vylité olejem naklademe stehýnka.
2. V míse smícháme hořčici, máslo, citrónovou šťávu, cukr, papriku, podle chuti sůl a pepř.
3. Polovinu směsi naneseme na horní část stehýnek a zapékáme v troubě 15 minut při 200oC.
4. Pak vyjemme zapékací mísu z trouby, kuřata obrátíme a potřeme je zbývající částí směsi. Pečeme dalších 15 minut.
5. Vhodná příloha jsou vařené brambory.
Štítky
drůbeží maso
Komentáře
Žádné komentáře :