Lepkavá kuřecí stehýnka


Suroviny: 10 ks kuřecích stehýnek, 1 lžíce jemné pomerančové marmelády, 1 lžíce worcesteru, šťáva a nastrouhaná kůra z 1/2 pomeranče, sůl a pepř
Postup:
1. Ostrým nožem uděláme 2-3 rýhy do každého stehýnka.
2. Ve větším hrnci přivedeme vodu k varu a vhodíme do ní stehýnka, vaříme pod pokličkou 5-10 minut. Poté je vyjmeme a osušíme.
3. Mezitím připravíme omáčku. Do větší pánve dáme pomerančovou marmeládu, kůru a worcester. Dle chuti osolíme, opepříme a zalijeme pomerančovou šťávou.
4. Pomalu zahříváme, až se marmeláda rozpustí a všechny ingredience řádně promíchají.
5. Omáčkou pomažeme stehýnka a položíme na gril.
6. Grilujeme zhruba 10 minut, přitom obracíme a poléváme zbývající šťávou.
7. Vhodná příloha jsou vařené brambory.
Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]