Baklava


ŘECKO
Suroviny: sirup - 340 g cukru, 6 lžic medu, 340 ml vody, 1 lžíce citronové šťávy
těsto - 450 g listového těsta, 120 g másla, 120 g nasekaných vlašských ořechů, 1/2 lžičky skořice, 1 1/2 lžíce cukru

Postup:
1. Sirup připravíme smícháním všech surovin, které necháme na mírném ohni rozpustit.
2. Oheň zesílíme a necháme sirup vařit až do zhoustnutí, poté necháme zchladit.
3. Troubu předehřejeme na 180 °C.
4. Máslem vymažeme obdélníkovou zapékací formu o velikosti asi 30x20 cm.
5. Listové těsto rozdělíme na tři části a z každé vyválíme plát. Jeden plát položíme na dno formy.
6. Smícháme oříšky, cukr, skořici a polovinu směsi potřeme na těsto. Pokryjeme dalším plátem těsta a na něj dáme zbylé oříšky. Navrch dáme poslední plát a potřeme ho máslem.
7. Ostrým nožem nařízneme na povrch vzorek diamantu (plát nesmíme proříznout !).
8. Těsto pokropíme vodou a pečeme 30 minut, poté zvýšíme teplotu a pečeme ještě 15 minut, až je moučník křupavý.
9. Hotový vyndáme z trouby a ihned polijeme sirupem. Necháme vychladnout a krájíme.
Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]