Jahodový punč


Suroviny: 2 pomeranče, 1 citron, 2 dcl rumu, 200 g jahod (mražené, čerstvé nebo kompot), 7,5 dcl černého čaje, 150 g cukru, 3 lžíčky strouhané citronové kůry, 3 hřebíčky, 1 celá skořice, 1 badyán, 5 dcl červeného vína

Postup:
1. Vymačkanou pomerančovou a citronovou šťávu smícháme s rumem.
2. Uvaříme v hrnci čaj, rozmícháme v něm cukr,přidáme jahody a všechno koření.
3. Přivedeme k varu a vaříme cca 5 minut.
4. Přilejeme víno, zahřejeme k bodu varu, ale nevařit!
5. Nakonec do horkého přilejeme rum smíchaný se šťávou z citrusů.
6. Naléváme přes sítko.
Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]