Langoše
MAĎARSKO
Suroviny: 500 g hladké mouky, 1 bílý jogurt, malá lžička soli, 1/2 prášku do pečiva, 2 lžíce oleje, 3 dcl mléka, 25 g droždí, 1 lžička cukru, tuk na smažení
Postup:
1. Z droždí, cukru a trochy mléka zaděláme kvásek a necháme vzejít.
2. Pak vmícháme osolenou mouku s práškem do pečiva, přidáme rozmíchaný jogurt se zbytkem mléka a olej.
3. Vypracujeme hladké těsto, které na 24 hodin uložíme do většího mikrotenového sáčku do lednice.
4. Druhý den těsto vyjmeme, rozdělíme na dílky, vytahujeme je do tvaru pánvičky a na rozpáleném oleji smažíme po obou stranách.
5. Horké langoše potřeme ostrým kečupem a sypeme strouhaným sýrem, nebo potřeme horkou vodou s rozehřátým máslem a utřeným česnekem a opět sypeme strouhaným sýrem.
Komentáře
Žádné komentáře :