Vepřové závitky s brusinkami
Suroviny: 4 plátky kýty, 4 plátky anglické slaniny, 4 sušené švestky, 4 vlašské ořechy, 2 lžíce kompotovaných brusinek
Postup:
Postup:
- Tenké plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme.
- Rodělíme na ně po plátku slaniny, vypeckované a nadrobno nakrájemé švestky a ořechy a nahoru dáme trochu brusinek.
- Maso stočíme a dobře upevníme jehlami nebo párátky.
- Na směsi oleje s máslem osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli.
- Vložíme závitky, opečeme ze všech stran, mírně podlijeme a pod pokličkou zvolna dusíme doměkka.
- Závitky pak vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou , zamícháme a důkladně 5 minut povaříme.
- Šťávu přecedíme, ze závitků odstraníme jehly či párátka, maso vrátíme do omáčky a prohřejeme.
- Podáváme s kroketami.
Štítky
vepřové maso
Komentáře
Žádné komentáře :