Vepřové závitky s brusinkami

Suroviny: 4 plátky kýty, 4 plátky anglické slaniny, 4 sušené švestky, 4 vlašské ořechy, 2 lžíce kompotovaných brusinek
Postup:
  1. Tenké plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme.
  2. Rodělíme na ně po plátku slaniny, vypeckované a nadrobno nakrájemé švestky a ořechy a nahoru dáme trochu brusinek.
  3. Maso stočíme a dobře upevníme jehlami nebo párátky.
  4. Na směsi oleje s máslem osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli.
  5. Vložíme závitky, opečeme ze všech stran, mírně podlijeme a pod pokličkou zvolna dusíme doměkka.
  6. Závitky pak vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou , zamícháme a důkladně 5 minut povaříme.
  7. Šťávu přecedíme, ze závitků odstraníme jehly či párátka, maso vrátíme do omáčky a prohřejeme.
  8. Podáváme s kroketami.
Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]