Vepřové kotlety s ovocem

Suroviny: 4 vepřové kotlety (po 150g), sůl, koření divočina, hladká mouka, 2 lžíce oleje, 1 lžíce másla, 4 plátky kompotovaných hrušek, 4 lžíce kompotovaných ostružin, 40 g loupaných mandlí, 4 lžíce kompotovaných brusinek
Postup:
  1. Kotlety na okraji několikrát nařízneme, jemně naklepeme, osolíme, okořeníme a necháme v lednici odležet.
  2. Těsně před přípravou poprášíme moukou.
  3. Na oleji po obou stranách zprudka opečeme, přidáme máslo, snížíme teplotu a zvolna dohotovíme.
  4. Do pánve vložíme půlky kompotovaných hrušek a zvolna je prohřejeme.
  5. Na jednotlivé talíře upravíme plátek masa, půlku hrušky, prohlubeň po jádřinci naplníme ostružinovým kompotem, kolem něj ozdobně rozložíme mandle a kolem hrušky upravíme brusinky.
  6. Podáváme s bramborovými pusinkami.
Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]