Vepřové kotlety s ovocem
Suroviny: 4 vepřové kotlety (po 150g), sůl, koření divočina, hladká mouka, 2 lžíce oleje, 1 lžíce másla, 4 plátky kompotovaných hrušek, 4 lžíce kompotovaných ostružin, 40 g loupaných mandlí, 4 lžíce kompotovaných brusinek
Postup:
Postup:
- Kotlety na okraji několikrát nařízneme, jemně naklepeme, osolíme, okořeníme a necháme v lednici odležet.
- Těsně před přípravou poprášíme moukou.
- Na oleji po obou stranách zprudka opečeme, přidáme máslo, snížíme teplotu a zvolna dohotovíme.
- Do pánve vložíme půlky kompotovaných hrušek a zvolna je prohřejeme.
- Na jednotlivé talíře upravíme plátek masa, půlku hrušky, prohlubeň po jádřinci naplníme ostružinovým kompotem, kolem něj ozdobně rozložíme mandle a kolem hrušky upravíme brusinky.
- Podáváme s bramborovými pusinkami.
Štítky
vepřové maso
Komentáře
Žádné komentáře :