Zelňačka
Suroviny: 500 g kysaného zelí, 150 g klobásy, 200 ml smetany na vaření 12%, 150 g cibule, 1,5 kostky masoxu, sůl, kmín, majoránka, 1/4 lžičky zázvoru, černý pepř, mletá paprika sladká i pálivá, 2 lžíce oleje, 2 lžíce hladké mouky
Postup:
1. Do hrnce s 2l vody vložíme vyždímané zelí, masox a nakrájenou klobásu, posypeme kmínem.
2. Přivedeme k varu a vaříme na mírném plameni 20 minut.
3. Dle chuti osolíme, opepříme, přidáme zázvor, majoránku a papriku.
4. Na pánvi na oleji osmažíme dozlatova cibuli, potom ji zaprášíme moukou a uděláme jíšku.
5. Nakonec jíšku vmícháme do polévky společně se smetanou a povaříme 5 minut.
6. Podáváme s čerstvým chlebem.
Energetická hodnota 152 kJ/100 g
Štítky
polévky
Komentáře
Žádné komentáře :