Fazolky na smetaně


Suroviny: 500 g mražených zelených fazolek, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 500 ml zeleninového vývaru, sůl, 200 ml smetany na šlehání, citrónová šťáva
Postup:
1. Fazolky uvaříme v osolené vodě téměř doměkka, 5 minut by mělo stačit. Odstavíme a scedíme.
2. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, přilijeme vývar.
3. Omáčku vaříme na mírném plameni asi 20 minut a průběžně promícháváme.
4. Ke konci přilijeme smetanu, rozmícháme, prohřejeme téměř k varu a přisypeme fazolky.
5. Dle chuti můžeme osolit nebo zakápnout citrónovou šťávou.
6. Podáváme s vařeným bramborem nebo knedlíkem, vejcem nebo masem.

Energetická hodnota: 304 kJ/100 g
Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]