Šuei-ču-žou



Suroviny: 450 g vepřové kýty, ½ pórku, 20 dkg bílého spařeného zelí,1 dl slepičího vývaru, 50 ml sójové omáčky, 20 ml rýžového vína, 3 g wei-su (výtažek z rýže), sečuánský nebo jamajský pepř, chilli papričky, 1 lžička tekutého škrobu, 1 vejce, vepřové sádlo na smažení

Postup:

  1. Maso nakrájíme na tenké malé plátky, aby se maso mohlo dělat jen krátce a bylo měkké.
  2. Pak maso naložíme na půl hodiny do tekutého škrobu a vajec. Mezitím si spaříme v horké vodě hlávkové bílé zelí. Jen chviličku, aby křupalo, a propláchneme ho studenou vodou a nakrájíme na větší kostky. Stejně tak na větší kusy nakrájíme čerstvý pórek.
  3. Do pánve wok dáme velké množství vepřového sádla, mírně ho rozpálíme a maso rychle orestujeme. Maso musí v oleji plavat. Po krátkém orestování olej slijeme přes cedník.
  4. Teprve potom přidáme k masu pórek a zelí, zalijeme rýžovým vínem, přidáme sojovou omáčku a trochu vývaru. Dochutíme špetkou wei-su a zatáhneme tekutým škrobem.
  5. Poté stáhneme z ohně, maso vyjmeme na talíř. Do pánve wok, kde se dělalo maso přidáme znovu trochu sádla a orestujeme na něm po dobu pár sekund rozdrcené chilli papričky a vypražený rozdrcený pepř. Pak tím přelijeme maso už na talíři.
  6. Podáváme s dušenou rýží a k tomu můžeme pro pikantnost podávat ostrou omáčku.
  7. Čmunč  - ostrá omáčka k zostření pokrmu: na její přípravu potřebujeme sójovou omáčku, vodu, rýžové víno, tekutý škrob, wei-su, cukr a  sůl.

Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]