Salát s řapíkatým celerem a ořechy
Typický recept z kraje Valle d´Aosta.
Suroviny: 3 stonky řapíkatého celeru, 1 jablko Golden, 1 menší mrkev, 50 g sýra Fontina, hrst sekaných vlašských ořechů, citrónová šťáva, olivový olej extra virgin, sůl, pepř
Postup:
1. Celer nakrájíme na plátky, mrkev škrabkou nastrouháme na dlouhé tenké plátky, jablko a sýr na kostičky o hraně 1 cm.
2. Vše promícháme společně se sekanými ořechy a zálivkou z citrónu, oleje, soli a pepře.
3. Dobře promícháme a necháme hodinku odležet.
4. Při podávání by neměl být příliš studený.
2. Vše promícháme společně se sekanými ořechy a zálivkou z citrónu, oleje, soli a pepře.
3. Dobře promícháme a necháme hodinku odležet.
4. Při podávání by neměl být příliš studený.
Štítky
saláty
Komentáře
Žádné komentáře :