Salát z červené řepy s rukolou
Suroviny: 500 g vařené červené řepy, 400 g hustého bílého jogurtu, 1 polévková lžíce olivového oleje + na zakápnutí, 3 stroužky česneku, 6 lžic slunečnicových semínek, sůl, pepř, 100 g rukoly
Postup:
1. Řepu pokrájíme na půlcentimetrové kostičky.
2. Přidáme bílý jogurt, olej, prolisovaný česnek, slunečnicová semínka, sůl a pepř.
3. Vše důkladně promícháme. Servírujeme s rukolou, zakápnutou olivovým olejem a posypanou solí a pepřem.
TIP: Hodí se jako příloha k masu, místo pomazánky na chléb, ke grilování i jenom tak.
Postup:
1. Řepu pokrájíme na půlcentimetrové kostičky.
2. Přidáme bílý jogurt, olej, prolisovaný česnek, slunečnicová semínka, sůl a pepř.
3. Vše důkladně promícháme. Servírujeme s rukolou, zakápnutou olivovým olejem a posypanou solí a pepřem.
TIP: Hodí se jako příloha k masu, místo pomazánky na chléb, ke grilování i jenom tak.
Komentáře
Žádné komentáře :