Kuřecí tacos se salsou a guacamole

MEXIKO
Suroviny: 1 kuře, kayenský pepř, drcený kmín, paprika, sůl, černý pepř, 5 stroužků česneku, 1 červená cibule, 3 papriky - červená, žlutá a zelená, stroužek česneku, olej, kukuřičné nebo pšeničné tacos, ledový salát; salsa: 250 g cherry rajčat, 1 menší červená cibule, 2 zelené papričky jalapeňos, hrst čerstvého koriandru, šťáva z 1/2 limetky, sůl; guacamole: 1 zralé avokádo, 2 lžíce smetany crème fraîche, sůl, šťáva z 1/2 limetky







Postup:
1. Připravíme si směs soli, kayenského pepře, papriky, kmínu, černého pepře a oleje.

2. Kuře opláchneme ve studené vodě, osušíme, vložíme do pekáče a celé potřeme připravenou směsí. Pekáč vytřeme olejem, podlijeme 0,5 dl vody a pečeme zhruba 1,5 hod při teplotě 190°C. Kuře průběžně podléváme, potíráme a obracíme.
3. Mezitím si připravíme salsu. Nasekáme nadrobno cibuli, cherry rajčata, jalapeňos, nasypeme vše do misky, přidáme nasekané lístky koriandru, osolíme a zalijeme limetkovou šťávou. Vše promícháme a necháme v chladu odpočinout.
4. Guacamole připravíme tak, že avokádo rozřízneme, odstraníme pecku, jemně nařízneme mřížku na povrchu a vydlabeme dužinu lžící. Rozmačkáme ji vidličkou nebo rozsekáme mixérem, přidáme smetanu, jemně osolíme, přidáme limetku a vše promícháme. Dáme odležet do lednice.
5. V pánvi  necháme rozehřát lžičku oleje, na kterém orestujeme červenou cibuli a papriky, ochutíme solí a kayenským pepřem. Nakonec přidáme nasekaný stroužek česneku.
6. Hotové kuře vyndáme z trouby a ještě horké ho natrháme maso za pomoci dvou vidliček na proužky. Promícháme s vypečenou šťávou, takže získáme hromadu šťavnatých pikantních kousků masa.
7. Salát nakrájíme na tenké proužky.
8. Tacos krátce opečeme z obou stran nasucho v pánvi.
9. Servírujeme tak, že na stůl položíme misky s masem, salsou, guacamole, paprikami, salátem a tacos postupně plníme.
10. Já to dělám tak, že na střed nasypu proužek salátu, pak přidávám maso, papriky, salsu a nakonec guacamole.


TIP: Kdo má rád ostré, může do salsy přidat tabasco.


Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]