Smažená čínská rýže


ČÍNA
Smažená rýže je pokrm oblíbený zejména v Asii, tvořený vařenou rýží, která byla po uvaření smažena na pánvi a je obvykle smíchána s jinými přísadami, jako jsou vejce, zelenina, mořské plody nebo maso. Nezřídka slouží také jako příloha.

Ingredience:

5 šálků dopředu uvařené, vychladlé bílé rýže (nejlépe je 1 den stará, vychlazená v lednici - opravdu je to znát oproti čerstvě uvařené rýži a toto je základní pilíř receptu),1 středně velká cibule nakrájená na jemno, 6 nasekaných stroužků česneku, 2 rozšlehaná vejce, 1 šálek zmraženého hrášku a mrkviček (rozmrzlé), 1/2 čajové lžičky kurkumy, sójová omáčka - nejlépe originál čínská sladší, 2 lžíce oleje (slunečnicový s kapkou sezamového) na smažení, 250 g kuřecí prsa, nakrájené na drobné kousky

Postup:

1. Na pánvi rozpálíme část oleje a orestujeme kuřecí prsa. která předtím osolíme a opepříme. Když je maso hotové, vyndáme a dáme stranou.
2. Do woku dáme trochu oleje a zahřejeme. Přidáme rozšlehaná vejce. Uděláme buď  omeletu, nebo smažená vejce na větší kousky. Vyndáme z pánve a dáme prozatím stranou. Pokud jsme si udělali omeletu, pokrájíme nebo nasekáme na menší kousky.
3. Do pánve dáme zbytek oleje a opět zahřejeme. Vložíme česnek, cibuli, hrášek a mrkvičky. Za stálého míchání smažíme, dokud zelenina nedosáhne požadované měkkosti.
4. Vsypeme rýži a za stálého míchání smažíme další dvě minuty. Přidáme kurkumu a vložíme zpět vejce a maso. Pořádně promícháme a lehce prohřejeme.
5. Přidáme sójovou omáčku dle chuti a již dále neohříváme. Nesolíme, slanost nám dodala sójová omáčka.
6. A je hotovo. Můžeme podávat. Dobrou chuť!




Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]