Sladkokyselé kuřecí


 ČÍNA

Suroviny:
450 g kuřecích prsou, 2 lžíce slunečnicového oleje, 225 g cuket, 1 červená cibule, 2 stroužky česneku, 225 g mrkve, 1 červená paprika, 100 g kukuřičných klásků, 100 g mladých žampiónů, 175 g ananasu, 100 g fazolových klíčků, 1,5 dl ananasové šťávy, 1 lžíce škrobové moučky, 2 lžíce sójové omáčky, 3 lžíce rajčatového kečupu, 1 lžíce vinného octa, 1 lžíce medu


Postup:
1. Ostrým nožem pokrájíme kuřecí na stejně velké kousky.
2. V předehřátém woku rozehřejeme slunečnicový olej, přidáme maso a 10 minut ho za častého míchání smažíme, dokud není na okrajích křupavé.
3. Mezitím pokrájíme cukety na tenké nudličky, cibuli na tenké klínky, mrkev na tenké tyčinky, žampióny rozčtvrtíme, stroužky česneku rozetřeme, papriku zbavíme semen a pokrájíme na proužky.
4. Do woku přidáme cibuli, česnek, mrkev, cuketu, papriku, klásky kukuřice a houby a za častého míchání smažíme dalších 5 minut.
5. Přidáme kostky ananasu a fazolové klíčky a za častého míchání dusíme ještě 2 minuty.
6. V míse smícháme ananasovou šťávu, škrobovou moučku, sójovou omáčku, rajčatový kečup, vinný ocet a med.
7. Sladkokyselou směs nalijeme do woku a povaříme za častého míchání na prudkém plameni, aby omáčka zhoustla.
8. Hotový pokrm podáváme horký s nudlemi nebo rýží.

Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]