Pečená treska
Suroviny: 400 g brambor, 600 g tresky, mletý černý pepř, sůl, hrst čerstvé petrželky, 2 stroužky česneku, 30 g strouhanky, olivový olej
Postup:
Postup:
1. Rozmrazené rybí plátky, pokud jsou delší, rozpůlíme na poloviny.
2. Tresku opláchneme a dobře osušíme.
3. Brambory oloupeme, osušíme a nakrájíme asi na 3 - 5 mm silná kolečka.
4. Petrželku nasekáme nadrobno s oloupaným česnekem. V misce promícháme strouhanku s petrželkou a česnekem.
5. Zapékací mísu potřeme olivovým olejem a rozložíme plátky brambor, které osolíme, opepříme a posypeme dochucenou strouhankou.
6. Brambory promícháme, posypeme opět trochou strouhanky a pečeme asi 15 minut v troubě předehřáté na 200 °C.
7. Brambory vyjmeme z pekáče a odložíme na talíř vedle. Na dno pekáče položíme tresku, lehce osolíme, posypeme trochou strouhanky a přikryjeme pečenými bramborami.
8. Posypeme zbytkem strouhanky a dopékáme dalších asi 15 minut.
9. Pečenou tresku s bramborem podáváme se s salátem.
Štítky
Ryby
Komentáře
Žádné komentáře :