Kávové mocca oválky

Suroviny:
200 g hladké mouky, 140 g másla, 50 g mletých vlašských ořechů, 80 g moučkového cukru. 1 vrchovatá polévková lžíce kvalitní mleté kávy, 2 žloutky; krém: 100 g másla, 50 g moučkového cukru, 4 lžičky kvalitní mleté kávy, 2 lžíce horké vody; na čokoládovou polevu: 100 g hořké 70% čokolády (Carla), 30 g másla

Postup:
1. Na vál prosejeme hladkou mouku, přidáme cukr, kávu a ořechy.
2. Přidáme chladné máslo, nakrájené na kostičky.
3. Konečky prstů máslo zapracujeme do mouky, až se vytvoří drobenka. Přidáme žloutky, které hmotu spojí v těsto.
4. Zpracované těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme ho aspoň hodinu odpočinout v lednici. Klidně do druhého dne.
5. Na pomoučněném vále vyválíme z těsta plát asi 3 mm silný a vykrajujeme oválky, které rozložíme na plech s pečícím papírem.
6. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 7 - 8 minut. Oválky necháme vychladnout.
7. Připravíme si krém tak, že uděláme silnou kávu ze 4 lžiček kávy a 2 lžic horké vody. Kávu necháme vychladnout. Máslo necháme změknout a utřeme ho s cukrem. Nakonec po kapkách přidáme i kávu, a to i s částí lógru.
8. Krémem slepujeme oválky k sobě.
9. Čokoládu rozmícháme s máslem ve vodní lázni. Dobře promícháme, aby se netvořily hrudky.
10. Slepené oválky ozdobíme pocákáním čokoládou.
11. Cukroví necháme v chladu několik dní odležet, nejlépe na balkóně.


Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]