Mouřenínci

Suroviny: 120 g másla, 2 žloutky, 120 g hladké mouky, 40 g kakaa, 90 g cukru moučka, citronová kůra z půlky citrónu, 2 čajové lžičky mleté skořice, 1 balíček vanilkového cukru, 6 hřebíčků rozdrtit v hmoždíři, bílky ponechat na potření, 1 sklenice zavařených višní

Postup:
1. Všechny suroviny spojíme, vypracujeme těsto, žloutky přidáme nakonec.
2. Hotové těsto vypracujeme do tvaru širokého válce, zabalíme do potravinové fólie a necháme odpočinout v lednici aspoň dvě hodiny, nejlépe přes noc.
3.  Z těsta ukrajujeme kusy, které rukama rozválíme na válečky o průměru zhruba 2 cm. Nožem je pak rozkrájíme na kousky o délce asi 2 cm.
4. Rukama tvarujeme placičky, do kterých uděláme prstem důlek.
5. Klademe na plech vyložený pečícím papírem.
6. Potřeme všechny kousky bílkem, vložíme okapanou vypeckovanou višeň a zatlačíme.
7. Po upečení uložíme do krabice v chladu.
Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]