Svařené víno
Suroviny: 1,5 l červeného vína, 9 lžic cukru krystal, 2 tyčinky skořice, 2 badyány, 8 hřebíčků, 10 semínek kardamomu, hrst rozinek, kůra z jednoho citrónu, 3 lžíce rumu
Postup:
1. Cukr necháme na pánvi zkaramelizovat, přilijeme 1 dl vody, přisypeme všechno koření, rozinky, citrónovou kůru a necháme 5 minut probublat.
2. Pak přilijeme víno a pomalu zahříváme, až se jeho teplota přiblíží k varu. Vařit však začít nesmí, vyprchal by z něj všechen alkohol.
3. Během přípravy svařák ochutnáváme a případně dosladíme.
4. Hotový necháme 5 minut odstát a dochutíme rumem.
Postup:
1. Cukr necháme na pánvi zkaramelizovat, přilijeme 1 dl vody, přisypeme všechno koření, rozinky, citrónovou kůru a necháme 5 minut probublat.
2. Pak přilijeme víno a pomalu zahříváme, až se jeho teplota přiblíží k varu. Vařit však začít nesmí, vyprchal by z něj všechen alkohol.
3. Během přípravy svařák ochutnáváme a případně dosladíme.
4. Hotový necháme 5 minut odstát a dochutíme rumem.
Štítky
nápoje
Já si dávám svařené víno na Vánočních trzích. To už je taková moje tradice. Jinak si nikdy nevzpomenu, že bych si ho mohla udělat. Doma na to není ta správná atmosféra, tak mě to ani nenapadne :-) . Dávám si radši studené červené víno . To můžu pít celý rok, to mi nedělá problém :-D .
OdpovědětVymazat