Svařené víno

Suroviny: 1,5 l červeného vína, 9 lžic cukru krystal, 2 tyčinky skořice, 2 badyány, 8 hřebíčků, 10 semínek kardamomu, hrst rozinek, kůra z jednoho citrónu, 3 lžíce rumu

Postup:
1. Cukr necháme na pánvi zkaramelizovat, přilijeme 1 dl vody, přisypeme všechno koření, rozinky, citrónovou kůru a necháme 5 minut probublat.
2. Pak přilijeme víno a pomalu zahříváme, až se jeho teplota přiblíží k varu. Vařit však začít nesmí, vyprchal by z něj všechen alkohol.
3. Během přípravy svařák ochutnáváme a případně dosladíme.
4. Hotový necháme 5 minut odstát a dochutíme rumem.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 komentář :

  1. Já si dávám svařené víno na Vánočních trzích. To už je taková moje tradice. Jinak si nikdy nevzpomenu, že bych si ho mohla udělat. Doma na to není ta správná atmosféra, tak mě to ani nenapadne :-) . Dávám si radši studené červené víno . To můžu pít celý rok, to mi nedělá problém :-D .

    OdpovědětVymazat


Náš tip

[tip][bsummary]