Kokosky

Suroviny:
kokosky: 150 g cukru krystal, 1 vanilkový cukr, 3 bílky, 150 g mletého kokosu
linecká kolečka: viz recept linecké cukroví
čokoládový krém: viz máslový krém (na kokosky stačí poloviční dávka), do kterého přidáme trošku kakaa nebo čokolády; rybízová marmeláda
čokoládová poleva: 100 g hořké 70% čokolády (Carla), 30 g másla

Postup:
1. Bílky ušleháme s cukrem do hustého sněhu.
2. Do sněhu přimícháme kokos.
3. Pomocí dvou lžiček tvoříme hrudky o velikosti vlašského ořechu a klademe na plech, vyložený pečicím papírem.
4. Pečeme v troubě na 150-170 °C asi 15 minut. Krásně zhnědnou.
5. Linecká kolečka - z těsta vyválíme a vykrájíme kolečka podle velikosti kokosek asi půl cm silná.
6. Na linecká kolečka nastříkáme dokola čokoládový krém, doprostřed dáme kousek rybízové marmelády a přilepíme kokosku.
7. Spodní část kokosek namočíme do čokoládové polevy. Čokoláda by měla dosahovat tak vysoko, aby schovala krém.
8. Dáme oschnout na mřížku nebo na špejle.
9. Po ztuhnutí čokolády uložíme do krabičky vyložené alobalem.




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 komentář :

  1. Přítel kokosky miluje. Jediné cukroví, které u nás nemůže chybět je právě toto. Mám podobný recept a je nekonkurenční. Takže určitě recept doporučuji. Ostatní cukroví, ale letos kupuji z https://www.vasepekarna.cz/ . Jelikož mě čeká porod, je to pro mě vysvobození. Asi bych už u trouby stát nedokázala, ale kokosky určitě upeču sama. Jelikož je to pro nás taková tradice.

    OdpovědětVymazat


Náš tip

[tip][bsummary]