Mexický mletý steak



MEXIKO
Suroviny: 1 střední cibule, 1 stroužek česneku, 1 chilli paprička (nebo 1 lžička mletých chilli papriček), 2 lžíce strouhanky, 400 g hovězího mletého masa, sůl, pepř, 3 lžíce oleje, 1 červená cibule, 400 g paprik různých barev, 400 g rajčat (nebo 1 plechovka sterilovaných rajčat), 200 g sterilovaných červených fazolí ve slaném nálevu, 150 ml chilli omáčky, kajenský pepř, 2 šalotky

Postup:
  1. Nejprve vytvoříme mleté steaky. Oloupeme cibuli, nadrobno ji nakrájíme, česnek prolisujeme a vše přidáme do misky k masu.
  2. Do směsi rozklepneme 1 vejce, osolíme, opepříme, dochutíme chilli papričkami, nasypeme strouhanku a směs důkladně promícháme. Vytvoříme 8 placiček.
  3. Steaky osmažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
  4. Jako přílohu si připravíme míchanou zeleninovou směs.
  5. Pokrájíme červenou cibuli, poté ji osmahneme v hluboké pánvi na oleji.
  6. Očištěné papriky s rajčaty nakrájíme na kostičky (otevřeme plechovku sterilovaných rajčat). Slijeme fazole a necháme okapat.
  7. Do pánve vložíme papriky, poprášíme kajenským pepřem, 2 minuty restujeme spolu s cibulkou a přidáme fazole, rajčata a chilli omáčku.
  8. Dusíme společně asi 10 minut. Ke konci k zelenině přimícháme na kolečka nakrájenou šalotku.
  9. Podáváme spolu s masem a tortilami nebo chlebem.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 komentář :


Náš tip

[tip][bsummary]