Halušky se zelím a uzeným masem


SLOVENSKO 
Suroviny: 250 g polohrubé mouky, 250 ml vody, sůl, sádlo, 500 g kysaného zelí, 1 velká cibule, 250 g uzeného masa
Postup: 
1. Na plotnu dáme vařit osolenou vodu do velkého hrnce.
2. Smícháme mouku s vodou, osolíme a vypracujeme hladké těsto, až se tvoří bubliny. 
3. Až vře voda, těsto protlačíme cedníkem na halušky do kastrolu a vaříme zhruba 1 minutu - v okamžiku, kdy vyplavou na povrch, jsou hotové. Pokud nemáme síto, nabereme těsto na lžičku a nožem odkrajujeme drobné kousky, které házíme do vody. 
4. Zavařujeme jen malé množství najednou, aby se neslepily. Vodu musíme občas promíchat, aby se halušky odlepily ode dna a vyplavaly nahoru. 
5. Vyjmeme je děrovanou naběračkou, propláchneme studenou vodou a necháme dobře okapat. 
6. Kysané zelí důkladně propláchneme ve studené vodě, vyždímáme a vložíme do pánve s rozehřátým sádlem - orestujeme, podlijeme troškou vody a podusíme doměkka. 
7. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na sádle dozlatova. 
8. Uzené maso krátce povaříme, nakrájíme na kostičky a přimícháme k cibuli. 
9. Všechny tři ingredience nakonec promícháme a podáváme. 

Pozn.: doporučení - halušky můžeme vyrobit z hotového těsta od Vitany, které je výborné
Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]