Kuřecí křidélka v pikantní medové marinádě


Suroviny: 1 kg kuřecích křidélek, sůl, na marinádu - 6 lžic tekutého medu, 6 lžic oleje, 1 lžíce sójové omáčky, 2 lžičky worcestrové omáčky, 1 lžička strouhaného zázvoru, 1 lžička sladké mleté papriky, 1 lžička mletého pepře, 1/2 lžičky chilli, 3 stroužky česneku, šťáva z 1/2 citrónu

Postup:
1. Suroviny na marinádu prošleháme metličkou.
2. Křidélka osolíme a obalíme marinádou, uložíme do pekáčku, zalijeme zbytkem marinády, přiklopíme nebo použijeme alobal. Necháme marinovat ideálně 24 hod nebo přes noc, ale stačí i 2 hodiny, když není čas.
3. V troubě při 160°C pečeme 3/4 hodiny, pak odklopíme a častého polévání pečeme dalších cca 20 minut při 180°C
4. Podáváme s čerstvým pečivem nebo bramborami.

TIP: Křidélka lze připravit i na grilu.
Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]