Polévka z ječmene - Zuppa di farro
ITÁLIE, Toskánsko
Zuppa di farro – polévka z ječmene – je hlavně z fazolí. Jde o antický recept z Toskánska, který prý dodával sílu starořímským legiím.
Suroviny: 220 g velkých bílých fazolí, 380 g ječmene (velké kroupy), 100 g pancetty, 2 cibule, 2 mrkve, 3 stonky řapíkatého celeru, 2 stroužky česneku, 1 snítka šalvěje, 2 lžičky rajčatového koncentrátu, hrst petrželové natě, olej extra virgin, sůl, pepř
Postup:
1. Fazole namočíme přes noc do vody a uvaříme do “aldente”.
2. Ječmen propereme pod vodou.
3. Cibuli, mrkev, celer a pancettu nakrájíme na jemno
a orestujeme v kastrolu na olivovém oleji s pár lístky šalvěje
a zmáčknutými stroužky česneku.
4. Ty pak odstraníme a do základu přidáme propraný ječmen, rajčatový koncentrát a necháme restovat.
5. Podle potřeby podlíváme vývarem z fazolí.
6. Dvě třetiny fazolí rozmixujeme, vlijeme do kastrolu a promícháme.
6. Dvě třetiny fazolí rozmixujeme, vlijeme do kastrolu a promícháme.
7. Nakonec přidáme fazole v celku a necháme vyvařit zbylou vodu do hustší konzistence,.
8. Dochutíme solí a pepřem.
9. Podáváme ozdobené petrželkou, lístkem šalvěje a pokapeme olivovým olejem.
Komentáře
Žádné komentáře :