Poslední recepty

Polévka z ječmene - Zuppa di farro

ITÁLIE, Toskánsko
Zuppa di farro – polévka z ječmene – je hlavně z fazolí. Jde o antický recept z Toskánska, který prý dodával sílu starořímským legiím. 

Suroviny: 220 g velkých bílých fazolí, 380 g ječmene (velké kroupy), 100 g pancetty, 2 cibule, 2 mrkve, 3 stonky řapíkatého celeru, 2 stroužky česneku, 1 snítka šalvěje, 2 lžičky rajčatového koncentrátu, hrst petrželové natě, olej extra virgin, sůl, pepř

Postup:
1. Fazole namočíme přes noc do vody a uvaříme do “aldente”. 
2. Ječmen propereme pod vodou. 
3. Cibuli, mrkev, celer a pancettu nakrájíme na jemno 
a orestujeme v kastrolu na olivovém oleji s pár lístky šalvěje 
a zmáčknutými stroužky česneku. 
4. Ty pak odstraníme a do základu přidáme propraný ječmen, rajčatový koncentrát a necháme restovat. 
5. Podle potřeby podlíváme vývarem z fazolí.
6. Dvě třetiny fazolí rozmixujeme, vlijeme do kastrolu a promícháme. 
7. Nakonec přidáme fazole v celku a necháme vyvařit zbylou vodu do hustší konzistence,. 
8. Dochutíme solí a pepřem. 
9. Podáváme ozdobené petrželkou, lístkem šalvěje a pokapeme olivovým olejem.
Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]