Dušené červené zelí s jablky
Suroviny: 1,2 kg červeného zelí, 2 jablka, 2 červené cibule, 1,25 dl červeného vína, 3 lžíce sádla, 2 lžíce cukru, 2 lžíce rozinek, 1 lžíce octa, 1 lžíce rybízové zavařeniny, 2 ks hřebíčku, černý mletý pepř, sůl
Postup:
Postup:
1. Zelí překrojíme na čtvrtky, vykrojíme z nich košťál a nakrájíme je na nudličky.
2. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky.
3. Rozinky propláchneme teplou vodou.
4. Oloupanou a najemno nakrájenou cibuli osmahneme dorůžova v hrnci na rozpáleném oleji.
5. Přidáme zelí, jablka, rozinky, víno, zavařeninu, hřebíčky, cukr a ocet, osolíme, opepříme, promícháme.
6. Směs prudce orestujeme a počkáme, až se vypaří alkohol z vína.
6. Směs prudce orestujeme a počkáme, až se vypaří alkohol z vína.
7. Na mírném ohni dále dusíme pod pokličkou 45 - 50 minut doměkka, dle potřeby podléváme vodou.
8. Hotové zelí podle potřeby dochutíme.
TIP
Červené zelí s jablky se výborně hodí ke zvěřině, k vepřovému masu a pečené kachně nebo huse.
TIP
Červené zelí s jablky se výborně hodí ke zvěřině, k vepřovému masu a pečené kachně nebo huse.
Komentáře
Žádné komentáře :