Italská houbová polévka

Suroviny: 250 g hlívy ústřičné, 250 g žampionů, 200 ml smetany 33%, 300 ml bílého suchého vína, 2 jarní cibulky, 1 stroužek česneku, 1 pórek, tymián, sůl, čerstvě mletý barevný pepř, 1 l zeleninového vývaru, zelená petrželka

Postup:
1. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou jarní cibulku a nasekaný česnek.
2. Přidáme na kousky nakrájenou hlívu, žampiony a pórek na plátky. Osolíme, opepříme, přidáme tymián a orestujeme dozlatova.
3. Podlijeme vínem a redukujeme, až se z vína odpaří alkohol.
4. Přilijeme zeleninový vývar a povaříme asi 10 minut.
5. Ke konci přidáme nadrobno nasekanou petržel, vmícháme smetanu a dochutíme solí a čerstvě namletým barevným pepřem.
Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]