Rolky s norimberskou klobáskou

Rolky s klobáskou aneb sausage rolls zpestří každou párty. Vypadají neodolatelně a jsou hotové za necelou půlhodinku. Na kvalitě klobásky rozhodně nešetřete.

Suroviny: 300 g bavorské nebo norimberské klobásy, 275 g listového těsta, 1 žloutek, 1 lžíce sezamového semínka

Postup:
1. Listové těsto rozbalíme nebo vyválíme na obdélník o rozměrech cca 25x40 cm. Podélně ho rozkrojíme napůl.
2. Klobásky naklademe na delší okraj těsta, jednu za druhou. Zavineme je do těsta a přitiskneme k sobě oba konce. Rolku rozkrájíme na dílky o šíři 3-4 cm.
3. Spodní část rolky, kde končí těsto, k sobě přimáčkneme vidličkou, bude to vypadat působivě.
6.  Troubu rozehřejeme cca na 200 °C. Rolky naklademe na pečící papír na plech, potřeme je rozšlehaným žloutkem a posypeme sezamovým semínkem.
7. Pečeme 15 minut, po 7 minutách otočíme v troubě plech.
Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]