Chilli con carne


TEXAS, USA
Suroviny: 2 lžíce olivového oleje, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 1 kg libového mletého hovězího masa, 250 ml červeného vína, 2 x 400 g konzervy sekaných rajčat, 3 lžíce rajského protlaku, 3-4 lžičky sušeného chilli, 1 lžička mletého římského kmínu, 1 lžička sušeného oregána, 1 tyčka skořice, 1 lžíce Worcesterové omáčky, 500 ml hovězího vývaru, sůl a čerstvě mletý černý pepř, 2 x 400 g konzervy červené fazole, slité a propláchnuté

Postup:
1. Ve velké a hluboké pánvi rozpálíme olej a osmažíme cibuli a česnek, dokud nezměknou.
2. Teplotu zvýšíme na maximum a přidáme mleté ​​maso, rychle ho opražíme, dokud nezhnědne.
3. Zalijeme červeným vínem a vaříme 2-3 minuty.
4. Vmícháme konzervovaná rajčata, rajský protlak, chilli, kmín, oregáno, skořici a Worcesterovou omáčku a zalijeme vývarem.
5. Osolíme a opepříme. Přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou a vaříme na mírném ohni asi 50 minut až 1 hodinu, za občasného míchání, až je směs bohatá a zhoustne.
6. Nakonec přidáme fazole. Vaříme dalších 10 minut odkryté, ochutnáme a případně přidáme další koření dle potřeby.
7. Podáváme s rýží.

TIP
Jídlo je mnohem chutnější den nebo dva poté, co jsme ho vařili, protože chuť koření se plně rozvine a stává se bohatší.
Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]