Kachní paštika


K výrobě této paštiky mě inspiroval kolega, který přinesl vzorek na ochutnání a jak to bývá, je to ten nejpřesvědčivější argument.

Suroviny: 500 g kachních jater, 125 g másla, 1 větší červená cibule, 2 stroužky česneku, 1 polévková lžíce tymiánu, 5 polévkových lžic smetany, sůl, pepř, 20 g mandlí, 4 lžíce sušených brusinek.
Přeliv: 4 lžíce brusinkového džemu, 2 dl suchého červeného vína, 2 lžíce cukru, 1 želé

Postup:
1. Na polovině másla orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme nasekaný česnek a tymián.
2. Ke směsi přidáme očištěná a na kousky nakrájená játra a vše restujeme, dokud játra nejsou hotová. Nesmí být ani lehce růžová.
3. Hotovou směs přesypeme do misky.
4. Na pánvi  rozpustíme zbytek másla, přelijeme ho do misky, osolíme, opepříme, přidáme smetanu, která paštiku krásně zjemní. Ponorným mixérem rozmixujeme do hladka.
5. Orestujeme krátce lupínky mandlí, vmícháme je do směsi spolu s brusinkami a znovu  promícháme.
6. Nachystáme si formu (třeba na biskupský chlebíček) vyložíme ji potravinovou folií, naplníme a povrch uhladíme.
7. Ve formě necháme vychladnout. Mezitím si připravíme přeliv.
8. Želatinu rozmícháme s vínem, přisypeme cukr a brusinkový džem.
9. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme 1 minutu. Poté stáhneme z ohně a za občasného míchání necháme vychladnout.
10. Vlažnou směsí přelijeme paštiku, uložíme do chladničky a necháme zatuhnout.
11. Druhý den můžeme podávat.
Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]