Jelení guláš
Suroviny:3 lžíce pikantní marmelády, 2 cibule, 3 lžíce rajského protlaku, 2 lžíce hladké mouky, 500 g jelení plece, 4 dl červeného vína, 1 lžíce mleté sladké papriky, 2 stroužky česneku, 1 lžička chilli papriček, mletý černý pepř, sůl, drcený kmín, 2 lžíce sádla
Postup:
1. Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme, omyjeme a nasekáme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme.
2. Na pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli a krátce osmahneme.
3. K cibuli přidáme maso a pár minut restujeme. Poté maso zasypeme mletou paprikou, chilli, osolíme, přidáme marmeládu, kmín, pepř a mírně podlijeme vodou.
4. Dusíme pod poklicí, dokud se voda nevydusí.
5. Poté zaprášíme hladkou moukou, osmahneme a zalijeme vínem.
6. Nakonec k masu přidáme rajčatový protlak a dusíme doměkka.
7. Hotový guláš stáhneme z plotny, přidáme utřený česmek a necháme pod pokličkou zhruba 10 minut dojít.
8. Podáváme s karlovarským a bramborovým knedlíkem.
Postup:
1. Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme, omyjeme a nasekáme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme.
2. Na pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli a krátce osmahneme.
3. K cibuli přidáme maso a pár minut restujeme. Poté maso zasypeme mletou paprikou, chilli, osolíme, přidáme marmeládu, kmín, pepř a mírně podlijeme vodou.
4. Dusíme pod poklicí, dokud se voda nevydusí.
5. Poté zaprášíme hladkou moukou, osmahneme a zalijeme vínem.
6. Nakonec k masu přidáme rajčatový protlak a dusíme doměkka.
7. Hotový guláš stáhneme z plotny, přidáme utřený česmek a necháme pod pokličkou zhruba 10 minut dojít.
8. Podáváme s karlovarským a bramborovým knedlíkem.
Štítky
zvěřina
Komentáře
Žádné komentáře :