Vepřové medailonky s liškovou omáčkou
1. V pánvi rozehřejeme2 lžíce oleje s máslem.
2. Cibuli nakrájíme najemno, zlehka osmahneme.
3. Pak do pánve vložíme maso a opékáme ho 2 minuty z každé strany dozlatova.
4. Medailonky vyjmeme, osolíme a opepříme, zabalíme do alobalu a uchováme v teple.
5. Pokud je potřeba, přilijeme do pánve ještě lžíci oleje, pak vsypeme lišky a kmín, asi 3 minuty mícháme a následně zalijeme vývarem.
6. Přivedeme k varu, stáhnme plamen a lišky povaříme aspoň 10 minut (pokud se tekutina vyvaří, dolijeme vývar nebo vodu).
7. Ve smetaně vidličkou prošleháme mouku a směs nalijeme do pánve.
8. Povaříme 10 minut, podle potřeby dosolíme a opepříme.
9. Vhodná příloha jsou hrnečkové knedlíky nebo pečené brambory.
Komentáře
Žádné komentáře :