Vepřové medailonky s liškovou omáčkou

Suroviny: 750 g vepřové panenky, nakrájené na cca 1,5 cm silné medailonky, 2–3 lžíce olivového oleje, 1 lžíce másla, 1 cibule, 200 g čerstvých lišek, špetka mletého kmínu, 100 ml hovězího vývaru, 200 ml smetany ke šlehání, 1 lžíce hladké mouky, sůl a čerstvě mletý pepřPostup:
1. V pánvi rozehřejeme2 lžíce oleje s máslem.
2. Cibuli nakrájíme najemno, zlehka osmahneme.
3. Pak do pánve vložíme maso a opékáme ho 2 minuty z každé strany dozlatova.
4. Medailonky vyjmeme, osolíme a opepříme, zabalíme do alobalu a uchováme v teple.
5. Pokud je potřeba, přilijeme do pánve ještě lžíci oleje, pak vsypeme lišky a kmín, asi 3 minuty mícháme a následně zalijeme vývarem.
6. Přivedeme k varu, stáhnme plamen a lišky povaříme aspoň 10 minut (pokud se tekutina vyvaří, dolijeme vývar nebo vodu).
7. Ve smetaně vidličkou prošleháme mouku a směs nalijeme do pánve.
8. Povaříme 10 minut, podle potřeby dosolíme a opepříme.
9. Vhodná příloha jsou hrnečkové knedlíky nebo pečené brambory.
Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]