Tiramisu

ITÁLIE
Suroviny: 4 vejce, 3 vrchovaté lžíce moučkového cukru, 50 ml likéru Amaretto, 350 g mascarpone, 200 ml silné vychlazené kávy (ne rozpustné), 4 vrchovaté lžíce holandského kakaa, 250 ml šlehačky, 800 g italských piškotů
Postup:
1. V robotu vyšleháme 4 žloutky s cukrem do pěny.
2. Přidáme likér a mascarpone a pokračujeme ve šlehání.
3. Vyšlehanou směs odložíme.
4. Vyšleháme šlehačku a vložíme ji (zatím bez míchání) do žloutkové směsi.
5. Vyšleháme 2 bílky, vložíme do žloutkové směsi a všechno opatrně promícháme.
6. Do mísy vložíme první vrstvu piškotů namočených do kávy. Piškoty klademe na husto.
7. Na tuto vrstvu nalijeme polovinu krému a pokračujeme v kladení druhé vrstvy piškotů bez namáčení do kávy a rovněž na husto.
8. Zalijeme druhou polovinou krému, uhladíme a  uložíme moučník do ledničky na nejméně 24 hodin.
9. Před podáváním celý povrch posypeme přes čajové sítko kakaem.


Jak vlastně dezert tiramisu vznikl?
Už název hovoří za vše. Slovo tiramisu přeložené z italštiny znamená „zvedni mě“ nebo „rozvesel mě“. A přesně k tomu také tenhle lahodný italský zákusek slouží – budete si s ním připadat jako v sedmém nebi. Název získal podle surovin, které obsahuje a jež jsou plné energie: vajec, cukru, kávy a mascarpone. 
Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]