Čočka na kyselo


Suroviny: 250 g čočky, 50 g cibule, 2 lžíce sádla, 2 lžíce hladké mouky, 1 bobkový list, špetka tymiánu, sůl, pepř, 3 lžíce octa, 2 dl vývaru z čočky

Postup:
1. Čočku propereme a poté ji namočíme přes noc do studené vody. V této vodě čočku uvaříme doměkka. Nesolíme! Po dovaření v případě potřeby slijeme přebytečnou vodu do hrnku.
2. Cibuli oloupeme, nakrájíme a osmažíme ji na sádle dozlatova. Vše zaprášíme moukou a povaříme, až vznikne světlá jíška.
4. Jíšku podlijeme vývarem z čočky, okořeníme bobkovým listem a tymiánem a krátce povaříme.
5. K povařené jíšce potom přidáme uvařenou a zcezenou čočku, okyselíme octem. osolíme, opepříme, promícháme a krátce povaříme
4. Podáváme klasicky s opečenou uzeninou, vejcem, volským okem či kyselou okurkou.
Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]