Králičí stehna s omáčkou dijon

Králík je krásně šťavnatý a dijonská hořčice dodá omáčce delikátní příchuť.

Suroviny: 2 králičí stehna, 200 g řapíkatého celeru, 200 g mrkve, 2 šalotky, 100 g pórku, stroužek česneku 2 dl bílého vína, 7 dl vývaru, 2 lžíce dijonské hořčice, 2 dl smetany na vaření, 3 lžíce másla, sůl, pepř, 2 lžíce olivového oleje, snítka rozmarýnu

Postup:
1. Na oleji a 1/2 másla orestujeme osolená a opepřená králičí stehna.
2. Jakmile chytnou zlatavou barvu, vyndáme je a v hrnci orestujeme zeleninu nakrájenou na kostičky (česnek nasekáme najemno).
3. Až zelenina změkne, vrátíme do hrnce stehna, přidáme snítku rozmarýnu a zalijeme bílým vínem. 4. Víno se po chvilce odpaří, můžeme přilít vývar, asi do 3/4.
5. Necháme zavařit, poté plamen stáhneme a necháme pomalu vařit doměkka, cca 45 minut.
6. Po uplynulé době maso vyjmeme a zeleninu ve vývaru rozmixujeme.
7. Do hladké omáčky zamícháme trošku jíšky, aby zhoustla. 
8. Přidáme dvě lžíce dijonské hořčice a kapku smetany, nakonec přimícháme kousek másla a maso v omáčce necháme krátce prohřát.
9. Servírujeme například s bramborami, těstovinami, se zeleninou, k omáčce se hodí cokoliv.
Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]