Houbová polévka
Suroviny: 250 g čerstvých žampionů, 4 brambory, 2 kostky houbového bujónu,1 menší cibule, 2 lžíce sádla, 2 lžíce hladké mouky, sůl, petrželka
Postup:
1. Žampióny nakrájíme na plátky, brambory na kostičky.
2. Do hrnce s 1,5 litrem vody nasypeme žampióny a bujón, po 10 minutách přidáme brambory. Vaříme celkem 1/2 hodiny.
3. Mezitím na pánvi osmažíme nadrobno nasekanou cibuli dozlatova a zaprášíme ji moukou. Vznikne jíška.
4. Nasypeme ji do polévky a povaříme společně ještě 5 minut, osolíme, posypeme petrželku.
Energetická hodnota: 132 kJ / 100g
Štítky
polévky
Komentáře
Žádné komentáře :