Minestrone


ITÁLIE
Tradiční hustá italská zeleninová polévka.
Suroviny: 100 ml olivového extra virgin oleje, 1 mrkev, 1 řapíkatý celer, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 cm kořene zázvoru, 2 brambory, 1/2 cukety, 1/2 fenyklu, 1 šalotka, 10 růžiček brokolice, 5 listů kapusty, 240 g sterilovaných bílých fazolí, 120 g sterilovaných loupaných rajčat, 1,5 l vody, parmazán na posypání
Postup:
1. Nejdříve si v hrnci na oleji orestujeme nahrubo nakrájenou mrkev, celer, česnek, zázvor a cibuli. Za stálého míchání restujeme 5-8 minut.
2. Pak přidáme brambory nakrájené na větší kousky a po chvíli i další zeleninu podle libosti (šalotku, brokolici, kapustu, cuketu, fenykl).
3. Vše zalijeme vlažnou vodou, tak aby všechny suroviny byly těsně ponořeny.
4. Vaříme asi 15-20 minut, na posledních 5 minut přidáme do hrnce i fazole.
5. Rajčata vložíme do mixéru, z hrnce poté odebereme ¼ zeleniny, přidáme k rajčatům a nahrubo rozmixujeme.
6. Směsí zahustíme polévku, osolíme a servírujeme se strouhaným parmazánem a kapkou olivového oleje.
Energetická hodnota 260 kJ/100 g.
Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]