Brokolicový krém


Suroviny: 750 g brokolice, 2 lžíce olivového oleje, 1 kostka slepičího a 1/2 kostky zeleninového bujónu, 1 stroužek česneku, 200 ml 12% smetany na vaření, sůl, pepř, muškátový oříšek, 2 starší rohlíky, 1 lžíce másla, hrst zelené petrželky
Postup:
1. Brokolici očistíme, omyjeme a rozdělíme na růžičky.
2. Košťály oloupeme a nakrájíme na plátky.
3. Česnek nasekáme a podusíme na rozpáleném oleji spolu s nakrájenými košťály.
4. Přilijeme 0,75 l vývaru a povaříme na mírném ohni asi 5 minut.
5. Přidáme růžičky brokolice a vaříme dalších 10 minut.
6. Poté brokolici spolu s vývarem rozmixujeme.
7. Za stálého míchání přidáme smetanu a dochutíme solí, pepřem a strouhaným muškátovým oříškem.
8. Rohlíky nakrájíme na drobné kostičky.
9. Na rozpáleném másle je na pánvi osmažíme dozlatova.
10. Petrželku nasekáme nadrobno a dozdobíme jí krém posypaný krutonky.
Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]