Kuřecí játra se zeleninou
I v zimě, kdy se k čerstvé zelenině tak snadno nedostaneme, si můžeme připravit tento lehký pokrm.
Suroviny: 200 g kuřecích jater, 300 g mražené zeleninové směsi (mrkev, celer, růžičková kapusta, květák, fazolky), 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce hladké mouky, 2 stroužky česneku, 250 ml zeleninového vývaru, sůl, pepř
Postup:
1. Játra omyjeme, očistíme, necháme okapat, nakrájíme na kousky a na rozpáleném oleji osmahneme.
2. Oheň ztlumíme, játra podlijeme trochou vývaru a udusíme doměkka.
3. Rozmraženou zeleninu na troše oleje osmahneme na jiné pánvi, osolíme, opepříme, dle potřeby podlijeme vývarem.
4. Do jater přidáme prolisovaný česnek, jemně osolíme, opepříme, přilijeme mouku rozmíchanou ve troše vývaru a necháme projít varem.
5. Jako přílohu podáváme vařené brambory.
6. Servírujeme tak, že na talíř naklademe brambory, vedle nasypeme restovanou zeleninovou směs, na ni položíme játra a zalijeme omáčkou.
Energetická hodnota: 319 kJ/100 g
Komentáře
Žádné komentáře :