Tuňáková pomazánka
Autorkou této pochoutky je naše tetička. Pomazánka vznikla během chvilky, když jednou potřebovala rychle připravit občerstvení pro neohlášnou návštěvu.
Suroviny: 130 g tuňáka v oleji (kousky, ne drcený), 2 lžičky olivového oleje, 30 g zelených oliv, 2 lžičky citrónové šťávy, 4 lžičky tatarské omáčky, hrst zelené petrželky, pepř, sůl
Postup:
1. Tuňáka scedíme a rostlinný olej z něj vymačkáme.
2. Olivy a petrželku nasekáme nadrobno.
3. V misce tuňáka lehce rozmačkáme vidličkou a smícháme s olivovým olejem, olivami, tatarskou omáčkou.
4. Dochutíme petrželkou, pepřem, solí a zakápneme citrónovou šťávou.
5. Mažeme na kolečka nakrájená z tmavé bagetky.
6. Před podáváním necháme uležet v chladničce (nejlépe 2 hodiny).
Energetická hodnota: 812 kJ/100 g
Komentáře
Žádné komentáře :