Pečená zelenina


Suroviny: 3 velké brambory, 1 žlutá paprika, 1 červená paprika, 1 velká cibule, 10 neloupaných stroužků česneku, 2 velké mrkve, extra virgin olivový olej, drcený kmín, provensálské bylinky, sůl
Postup:
1. Troubu vyhřejeme na 200°C.
2. Zeleninu a brambory nakrájíme na stejně velké kusy.
3. Na plech dáme nejdřív mrkev, pokapeme ji olivovým olejem, osolíme a posypeme drceným kmínem.
4. Pak přidáme zbytek zeleniny, brambory, neloupané stroužky česneku, ochutíme bylinkami, solí a pokapeme olejem. Přikryjeme alobalem a pečeme dvacet minut.
5. Po dvaceti minutách pečení alobal stáhneme, a dopékáme dozlatova.
6. Zeleninu jíme horkou buď samostatně jako lehký oběd nebo večeři, nebo podáváme jako přílohu k masu.
TIP: složení zeleniny můžeme obměňovat dle chuti, výborné jsou i žampiony, dýně, lilek, cuketa, pastiňák a další.
Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]