Krůta s broskvemi na kari
Suroviny: 600 g krůtích prsou, 400 g broskvového kompotu ve vlastní šťávě, olivový olej, 1 cibule, 3 lžíce karí, 2 lžíce rozinek, 3 dl kuřecího vývaru, 1 lžička drcených chilli papriček, pepř, sůl
Postup:
1. Na zahřátém oleji ve woku krátce osmahneme nakrájenou cibuli a chilli papričky.
2. Přidáme nakrájené maso a smažíme na prudkém plameni, aby maso dostalo barvu.
3. Zasypeme karí, přelijeme vývarem a na mírném plameni asi 15 minut povaříme.
4. Přidáme šťávu z kompotu, rozinky a ještě krátce povaříme. Máme-li moc šťávy, necháme ji odvařit.
5. Opatrně vložíme broskve nakrájené na plátky a prohřejeme je.
6. Podáváme s rýží.
Štítky
drůbeží maso
Komentáře
Žádné komentáře :