Krůtí prsa
Suroviny: 600g krůtích prs, 3 lžíce olivového oleje, 1 velká cibule, 1 česnek, 2 lžíce plátků mandlí, 1 bobkový list, 2 rajčata, 250 ml bílého, suchého vína, 250 ml kuřecího vývaru, sůl, pepř, 100 ml smetany na vaření, 1 lžička citrónové šťávy
Postup:
1. Maso nakrájíme na větší kusy, cibuli a česnek nakrájíme nadrobno.
2. Rozehřejeme olej na pánvi a maso na prudko osmažíme. Až je opečené ze všech stran, vyjmeme ho a dáme do nahřátého talíře.
3. Cibuli a česnek vložíme do pánve a osmažime, až zesklovatí.
4. Přidáme mandle a na chvíli je opražíme.
5. Přidáme bobkový list a oloupané a nakrájené rajče.
6. Na vše nalejeme víno a vývar a vařečkou uvolníme připečené kousky na dně.
7. Vrátímet krůtí kousky do pánve a osolíme a opepříme.
8. Přikryjeme a dusímet asi 30 minut, až je maso měkké.
9. Nakonec přidáme smetanu na zjemnění chuti a zakapeme citrónovou štávou, prohřejeme, ale pozor, nesmí už projít varem.
10. Jako přílohu podáváme rýži.
Štítky
drůbeží maso
Komentáře
Žádné komentáře :