Hovězí na houbách


Suroviny: 600 g hovězího zadního, sůl, pepř, 2 lžíce sádla nebo oleje, 2 velké cibule, 1,5 l hovězího vývaru, 500 g hub, jíška

Postup:
1. Plátky po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a prudce opečeme na tuku.
2. Vyjmeme a do tuku po mase přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme do růžova.
3. Přilijeme trochu vývaru, provaříme a přidáme zpět opečené plátky masa. Dusíme za občasného podlévání vývarem téměř do měkka.
4. Potom přidáme na plátky nakrájené houby (podle chuti opepříme a dosolíme) a dusíme, až je maso i houby měkké.
5. Nakonec můžeme zahustit jíškou a ještě několik minut povaříme.
6. Podáváme s makaróny.

Energetická hodnota 466 kJ/100 g.
Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]