Musaka
ŘECKO
Suroviny: 500 g mletého masa (50% hovězí a 50% vepřové), 500 g brambor, 1 cibule, 5 rajčat (1 plechovka rajčat), 1 lžíce másla, sůl, 2 lžičky koření musaka, 200 ml bílého jogurtu, 1 lžička hladké mouky, 2 vejce, petrželka, sádlo na vymazání pekáčku
Postup:
1. Na másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, osolíme, okořeníme a za stálého míchání opečeme.
2. Brambory uvaříme téměř doměkka a vychladlé oloupeme a nakrájíme na plátky.
3. Do vymazaného pekáče urovnáme polovinu nakrájených brambor, lehce osolíme, na brambory dáme opečené mleté maso a na plátky nakrájená rajčata (nebo rovnoměrně rozprostřeme obsah plechovky).
4. Přikryjeme vrstvou zbylých brambor, osolíme a dáme do horké trouby zapéct.
5. Po 15 minutách pokrm zalijeme jogurtem rozšlehaným s vejci a moukou a zapečeme dokřupava.
6. Po dopečení posypeme nasekanou petrželkou
Komentáře
Žádné komentáře :