Francouzská cibulačka


FRANCIE

Suroviny na 6 porcí: 3 střední cibule, 1 stroužek česneku, 2 vejce, 2 kostky bujónu (zeleninový, s česnekem, masox), 200 g sýra gruyere, 6 plátků toustového chleba, sůl, bílý mletý pepř, pažitka (petržel), 4 lžíce másla

Postup:
1. Cibuli nakrájíme na kolečka a na 2 lžících másla ji na pánvi osmažíme dohněda, česnek prolisujeme a také osmahneme.
2. Poté 15 minut podusíme (můžeme mírně podlít vodou).
3. Bujóny vložíme do 1,5 l vody a chvíli povaříme. Přidáme pepř, sůl, cibuli, rozklepneme do ní 2 vejce.
4. Nastrouháme na jemném struhadle sýr. Na zbylém másle osmahneme toustový chléb, přičemž každý plátek rozkrojíme na dva trojúhelníčky.
5. Polévku nalijeme do misek, nahoru rozožíme tousty a sýr. Na chvíli zapečeme v troubě, aby se sýr táhl. Nakonec ozdobíme sekanou pažitkou.



Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]